Araç Muayenesi Nedir Nasıl Yapılır

Türkiye’de zorunlu olan ve yapılmazsa cezai işlem uygulanan araç muayenesi, trafikte dolaşan motorlu ve motorsuz araçların yeterliliklerini ölçümleyen ve ortaya koyan bir uygulamadır. Bu uygulama dahilinde araçların tüm iç ve dış aksamlarına, güvenlik prosedürlerine bakılarak uygunluk verilmektedir. Bu uygunluğu yerine getiremeyen araçların da, ilgili uygunlukları sağlayana kadar araç muayene tekrarı istenmektedir.

Otocost Uygulamamızı İndirerek, Hızlı Bir Şekilde Aracınızı Değerleyebilir, Satmak İstiyorsanız Fiyat Teklifleri Alabilirsiniz!

Araç Muayenesi Nedir?

2918 Sayılı Karayolları Trafik Kanununun 34. Maddesine göre, trafiğe çıkan motorlu ve motorsuz araçların yolcu ve trafik güvenliğine uygun olup olmadıkları kontrol edilmelidir. Bu sürece araç muayenesi denir. Araç muayenesi, araçlarda olası problemleri saptayarak oluşabilecek kazalara karşı önlem alınmasında yardımcı olur. Düzenli olarak yapılan araç muayenesi hem aracın ömrünü uzatacak hem de tekrar satış süresinde aracın daha hızlı ve kolay satılmasını sağlayacaktır.

Araç Muayenesi Nedir Nasıl Yapılır
Araç Muayenesi Nedir Nasıl Yapılır

Muayenesiz Araç Cezası Ne Kadardır?

Türkiye içerisinde trafikte yer alacak bir aracın araç muayenesi yapılmış olmak zorundadır. Aksi takdirde en güncel tarifelere göre 314 TL muayenesiz araç cezası kesilmektedir. Bu cezadan korunmak, daha da önemlisi kişinin hem kendisinin hem de trafikteki diğer aktörlerin güvenliğini sağlamak için araç muayenesi yapılmak zorundadır.

Araç Muayenesi Nasıl Yapılır?

Araç muayenesi yaptırmak için takip edilmesi gereken bazı adımlar vardır. Araç muayenesi yaptırmaya karar verdiğinizde yapmanız gereken ilk şey TÜVTÜRK’ün 0 850 222 8888 numaralı telefonundan ya da web sitesi üzerinden randevu almaktır.

Bundan sonraki adım ise, araç muayenesine giderken yanınızda götürmeniz gereken belgeleri toplamaktır. Bu belgelerden en çok dikkat etmeniz gereken ise Egzoz Gazı Emisyon Ölçüm Belgesi’dir. Eğer bu belge yoksa, araç muayenesinde aracınız “ağır kusurlu” olarak değerlendirilir. Bu durum da aracınızın sigorta/kasko masraflarını yükseltebilir ya da tekrar satmak istediğinizde değerini olumsuz etkileyebilir.

Ruhsat, trafik sigortası, vekalet durumu, LPG/CNG tankının üzerinde yer alan etiketteki bilgilerin okunur olması ve aracın vergi ve ceza borcunun olmaması da diğer önemli belgeler ve durumlar arasında sayılabilir. Bunlara ek olarak, yan tarafı dışında vida ile tutturulmuş plakalar da artık muayenede kabul edilmiyor.

Ayrıca, araç muayenesinde gerekli ekipmanların yanınızda bulunması da oldukça önemlidir. Bu ekipmanlar, ilk yardım çantası, üçgen reflektör, yangın söndürme cihazı ve stepnedir. Eğer bu ekipmanlar bulunmuyorsa, aracınız “hafif kusurlu” kategorisinde yer alacaktır.

Gerekli belgeleri toplayıp tüm ekipmanlarınızı kontrol ettikten sonra, araç muayenesinde aracınızı uygun yere park edin. Sıra numaranızı alın ve sıranız geldiğinde evraklarınızı görevliye teslim edin ve ücret ödemenizi (ücret bilgilerini aşağıda bulabilirsiniz) yapın. Bu işlemden sonra, aracınızı kontrol edilecek yere almanız gerekir. İlk yardım çantası, reflektör, stepne, yangın söndürme cihazı gibi cihazların görünür bir yerde olması muayene süresini azaltacağı ve süreci kolaylaştıracağı için faydalı olacaktır.

Özetle Muayene öncesi için:

  • Randevu alınması,
  • Araç borç durumunun olmaması (trafik cezası, vergi veya OGS),
  • Geçerli Egzoz Emisyon Ölçümü olması,
  • Gerekli belgelere sahip olunması,
  • Gerekli ekipmanların araçta bulunması talep edilmektedir.
Araç Muayenesi Nedir Nasıl Yapılır
Araç Muayenesi Nedir Nasıl Yapılır

Araç Muayene Ücreti Ne Kadar?

Birçok sürücünün merak ettiği bir soru da araç muayenesi ne kadar sorusudur. Her yıl değişen kalemler oranında farklı fiyatlar ile karşılaşmak mümkündür. Fiyatlar değişime uğradığında otomatik olarak TÜVTÜRK tarafından güncellenmektedir.

2022 yılı için belirlenen fiyatlar ise şu şekildedir;

  • Otomobil, kamyonet, özel taşıt, minibüs ve arazi taşıtları için talep edilen muayene ücreti 507,40 TL’dir.
  • Traktör, römork, yarı römork, motosiklet ve motorlu bisiklet için talep edilen muayene ücreti 258,42 TL’dir.
  • Otobüs, tanker, kamyon ve çekici tipindeki araçlardan talep edilen muayene ücreti 685,58 TL’dir.

Araç Muayenesi Sırasında Nelere Bakılıyor?

Araç muayenesi sırasında farklı farklı kontrol aşamaları bulunmaktadır. Araca teknik olarak kontrol yapılmadan önce ilk gereken gerekli belgelerin bulunması ve yasal zorunlulukları karşılamasıdır.

Araç muayenesi için gerekli belgeler:

  • Aracın ruhsatı yani trafik tescil belgesi,
  • Satış ve devirlerde EK-44 Araç Tesciline İlişkin Geçici Belge,
  • Trafik sigorta belgeleri,
  • Araç hakkında vekalet durumuna ilişkin belge,
  • LPG/CNG tadilatı sonrası ise Yakıt Sistem Montaj Belgesi.

Dipnot olarak şunu da eklemekte fayda var; LPG’li araçlarda, tankların üzerinde yer alana etiklerdeki bilgilerin okunur olması gerekmektedir.

Araç Muayenesi Nedir Nasıl Yapılır
Araç Muayenesi Nedir Nasıl Yapılır

Araç Muayenesi Süreci

Araç teknik incelemeye alındığında ise teknisyenler ilk olarak aydınlatma sistemlerini kontrol etmektedir. Bu esnada farlar, sis farları, stop lambaları açılıp kapatılarak denenmektedir.

Hemen ardından ise fren ve el freni kontrol edilir. Ön ve arka tekerin frenlerinin durumu ile el freninin durumlarına bakılır. Frenlerin sapma değerleri bu noktada önem arz etmektedir.

Frenlerin bakımının ardından aracın alt kısmı kontrole tabi tutulur. Bu esnada ilk olarak egzoz sistemi incelenir. Daha sonrasında şaselerin önleri ve arkalarına bakılır. Daha sonrasında fren hortumları, rot başları, z rotlar kontrol edilmektedir.

Sonraki aşama ise lastik kontrolüdür. Lastiğin aşınıp aşınmadığına dikkat edilir. Lastik derinleri ve yanlarındaki balon oluşumlarına göz gezdirilir.

Sonrasında ise bagaj amortisörleri, kaput dayama çubuğu, kapılar gibi açılır kapanır aksamlar kontrole tabi tutulur.

Araç muayenesinde sonraki kısımda aracın iç donanımı kontrol edilir. Bu esnada hava yastıklarının durumu, klimanın durumu, direksiyonun durumu gibi kısımlara bakılmaktadır.

Bu adımların ardından yeterliliklere sahip olunması durumunda araç muayene işleminden sorunsuz olarak geçebilmektedir.

Araç Muayenesi Nedir Nasıl Yapılır
Araç Muayenesi Nedir Nasıl Yapılır

Araç Muayenesinde Gerekli Ekipmanlar Listesi

TÜVTÜRK’ün sitesine göre traktörler, motosikletler ve motorlu bisikletler dışındaki tüm motorlu araçlarda 1 adet ilk yardım çantası bulunmalı. İlk yardım çantasının içinde ise;

●      2 adet büyük sargı bezi (10 cm x 3-5 m),

●      1 kutu hidrofil gaz steril (10×10 cm 50’lik kutu),

●      3 adet üçgen sargı,

●      1 adet antiseptik solüsyon (50 ml),

●      1 adet flaster (2 cm x 5 m),

●      10 adet çengelli iğne,

●      1 adet küçük makas (paslanmaz çelik),

●      1 adet esmark bandajı,

●      1 adet turnike (en az 50 cm örgülü tekstil malzemeden),

●      10 adet yara bandı,

●      1 adet alüminyum yanık örtüsü,

●      2 çift tıbbi eldiven,

●      1 adet el feneri

bulunmalıdır. Bulunmadığı takdirde, yukarıda da belirtildiği gibi araç “hafif kusurlu” sayılacaktır.

2022 Araç Muayenesi Gecikme Ücreti Ne Kadar?

  • Otomobil vb. kategorisinde 1 ay gecikme ücreti: 532,77 TL, 2 ay gecikme ücreti: 559,41 TL , 3 ay gecikme ücreti: 587,38 TL
  • Otobüs vb. kategorisinde 1 ay gecikme ücreti: 719,86 TL, 2 ay gecikme ücreti: 755,85 TL, 3 ay gecikme ücreti: 793,64 TL
  • Traktör, Motosiklet vb. kategorisinde 1 ay gecikme ücreti: 271,34 TL, 2 ay gecikme ücreti: 284,91 TL, 3 ay gecikme ücreti: 299,15 TL

Muayene ücretinin gecikmesi durumunda her ay için muayene ücretinin %5’i oranında gecikme faizi uygulanır.

Araç Muayenesi Kaç Yılda Bir Yaptırılır?

Araç muayenesinin sıklığı, farklı araçlara  göre değişiklik gösteriyor:

  • Binek otomobil, resmi otomobil ve bu araçların römorkları ilk 3 yaş sonrasında her 2 yılda bir muayene edilir.
  • Lastik tekerlekli traktörler ve römorkları ilk 3 yaş ve sonrası her 3 yılda bir muayene edilir.
  • Diğer motorlu araçlar sınıfında yer alan taksi, kamyon, otobüs vb. ticari araçlar ve römorkları ilk 1 yaş sonrasında yılda bir kez muayene edilir.
  • Motosiklet vb. iki ya da üç tekerlekli araçlar ve römorkları ilk 3 yaş ve sonrası her 2 yılda bir kez araç muayenesinden geçer.

Belirlenmiş olan süreleri dolduğunda araç muayeneleri tekrarlanmak zorundadır.

Araç muayenesi ücretleri nakit, kredi kartı ve banka kartı ile ödenir ve muayene süresini geçiren her araçtan, gecikilen her ay için muayene ücretinin %5’i oranında faiz ödemesi alınır.

Egzoz Muayenesinin Ücreti Ne Kadar?

Trafikteki araçların sayısının artmasıyla, egzoz gazının çevreye ve sağlığa zararları da giderek artıyor. Egzoz gazının neden olduğu tehlikeli hastalıklar da dikkate alındığında, araç muayenesi kapsamında, egzoz muayenesine de yer verilmeye başlandı. TÜVTÜRK istasyonlarında yapılan araç muayenesinde egzoz gazı ölçüm belgesi de mutlaka bulundurulmalıdır. Egzoz gazı ölçümü 1 Ocak 2022 tarihi itibarıyla 90 TL karşılığında yaptırılabiliyor.

Araç Mayenesinin Önemi

Araç muayenesi ile birlikte, araç kusurlarından kaynaklanan kazaların sayısı azalıyor ve trafik daha güvenli bir hal alıyor. Aynı zamanda araç muayenelerini aksatmayan sürücüler, araçlarının ömrünü uzatarak bakım masraflarını düşürüyor, araçlarının 2. el değerini de yükseltiyor.

Araç Muayene Sonuçları Nelerdir?

Araç muayene değerlendirilmesi 3 şekilde sunulmaktadır. Bunlar “kusursuz”, “hafif kusurlu” ve “ağır kusurlu” olarak ayrılmaktadır. Sonucun,

●      “Kusursuz” olması durumunda araçta kusur bulunmamaktadır ve araç trafiğe çıkabilir.

●      “Hafif kusurlu” olması durumunda araçta trafikte sorun teşkil etmeyecek seviyede hafif kusurlar mevcuttur. Bir sonraki muayeneye kadar kadar araç trafikte bulunabilir. Bir sonraki muayeneye kadar araçtaki mevcut kusurlar düzeltilmelidir.

●      “Ağır kusurlu” olması durumunda araçta trafiğe çıkmasına engel olacak kusurlar mevcuttur. Kusurların giderilmesi istenir ve 30 gün içinde kusurlar giderilirse aynı istasyonda bir kereliğe mahsus ücretsiz muayene hakkı verilir.

Yukarıda da bahsedildiği üzere, araç muayenesi yapılması oldukça önemlidir ve bu muayene için dikkat edilmesi gereken belli başlı kurallar mevcuttur. Araç muayene zamanları, ücretleri ve sonuçları gibi güncel bilgilere TÜVTÜRK’ün sitesinden ulaşabilirsiniz.

Otocost Sıkça Sorulan Sorular

Genellikle kullanıcılarımız tarafından sorulan, merak edilen soruları derlediğimiz bu içerikte; birçok önemli sorunun cevabını bulabileceksiniz.

Trafik Sigortası Teklifi Kaç Gün Önceden Alınır?

Her sigorta poliçesinin belli bir bitiş tarihi vardır. Olası risklerin önüne geçmek için araç sahipleri günü gelmeden sigorta poliçesini yeniletirler. Poliçe yeniletmek için poliçe bitim gününü beklemeye gerek yoktur.

Günü gelmeden poliçeyi yeniletmek var olan poliçenin iptal olması anlamına gelmez. Çünkü yeni yaptırdığınız poliçe tarihi eski poliçenizin bitiş tarihine denk gelir. Yani eski sigortanın bittiği gün yeni sigorta devreye girer.

Neden Ekspertiz Yaptırmalıyım?

2019 yılından sonra zorunlu hale gelen ekspertiz raporunun  8 yaş altındaki araçların alması gereklidir. Araçların hasar durumları detaylı şekilde incelendiği için yaşanacak mağduriyetlerin önüne geçilir ve alım satım işlemi güvenli bir şekilde gerçekleştirilir. Araçların mekanik ve elektronik aksamları incelenir ve tüm detaylar ortaya çıkarılır. Ekspertiz sonucu yaşanmış kazaların maddi sonuçları net bir şekilde öğrenilir. Bu nedenle araç alım satım işlemi öncesi aracı mutlaka ekspertize götürmekte fayda vardır.

Hangi Araçlar İçin MTV Ödemek Zorunlu Değildir?

Öncelikle şunu belirtelim ki trafiğe kayıtlı bir aracın MTV ödemesi için hurdaya çıkması gerekmekte ancak hurdaya çıkması için ise MTV borcunun olmaması gerekmektedir. Bunun dışında bazı özel durumlarda MTV borcundan hariç tutulan araçlar vardır. Bunlar;

  • Engellilik durumları %90 veya daha fazla olan sürücüler adına kayıtlı taşıtlar
  • İflas idaresine devredilen taşıtlar
  • İl özel idaresi veya belediye taşıtları
  • Yabancı konsolosluklara veya elçilere ait taşıtlar (karşılıklı olmak şartıyla)
  • Yardım kuruluşları için çalışan devlete bağlı araçlar (Kızılay, AFAD, UMKE)
Tramer Sorgulama
Tramer Sorgulama

Tramer Sorgulama İle Hangi Bilgilere Erişim Sağlanır?

Tramer sorgulama ile sürücüler ilgilendikleri aracın detaylarına kapsamlı bir şekilde erişebilirler. Sorgulama sonucu kullanıcılara sunulan veriler şu şekildedir:

  • Araç hasar kaydı
  • Kaza tutanakları
  • Değişen parça bilgisi
  • Araç trafik poliçesi
  • Varsa mağdur bilgisi
  • Araca dair detaylı teknik bilgiler
  • Trafiğe çıkış tarihi
  • Aracın son sahibi
  • Plaka değişim bilgileri
  • Kasko bilgileri
  • Marka ve model bilgisi

Tramer Kaydı SMS İle Nasıl Sorgulanır?

Tüm operatörler için 5664’e SMS gönderilerek gerçekleştirilebilir. Hasar geçmişi sorgulamak için araç plaka numarası bilgisi paylaşılır ve yine 5664’e SMS gönderilebilir. Expertiz raporunda parça değişimi bulunan araçların kaydını sorgulamak için PARCA boşluk Araç Plaka Numarası boşluk Hasar Tarihi Bilgileri paylaşılır ve 5664’e SMS atılabilir.

Yapılan sorgulama işlemine göre ücret değişkenlik gösterir. 118 90 Alo Hasar çağrı merkezini arayarak hasar kaydı sorgu işlemi ile yapılan görüşmelerin dakikası 4.75 Türk Lirasıdır. Ayrıca SMS ile sorgu yönteminde alınan ücret 11 Türk Lirasıdır. Ancak e-Devlet üzerinden sadece adınıza kayıtlı araçların hasarlarını, kendi şifreniz ile ücretsiz olarak sorgulayabilirsiniz. Bunun yanında Otocost uygulamasından tek tıkla hızlı bir şekilde tramer kaydı sorgulama işlemini de gerçekleştirebilir ve hem almak hem de satmak istediğiniz araçların işlemlerine bakabilirsiniz. Tüm bunlar için plaka bilgisini ve şase bilgisini girmeniz yeterlidir.

Araç Değeri Nasıl Hesaplanır?

Araç değerleme hizmeti ticari veya binek araç kategorilerinde yer alan araçların fiyatlarını, modelini, ait olduğu markayı, tescil yılını baz alarak çalışmaktadır. Aracın değerini belirleyen en önemli etkenler aracın gövde özellikleri, yüksekliği, aracın uzunluğu ve ağırlığıdır. Bunlara ek olarak satılması istenilen araçların uzunluk, yakıt tipi, motor hacmi, donanım özellikleri ve çekiş gücü gibi teknik özellikleri de araçların değerini etkileyen etkenlerdir.

Araç değerleme hizmeti alınırken araç satılmadan önce ekspertize gitmek de çok önemlidir. Bu ekspertiz randevusunda aracın fiziksel ve teknik kontrolleri de yapıldıktan sonra değerlendirme süreci tamamlanır ve aracın satışı için en uygun fiyat aralığı belirlenir.

Araç Değerleme Neden Önemlidir?

Her geçen gün büyüyen ve gelişen otomotiv piyasasında araç almak, satmak veya takas yapmak isteyen araç sahipleri için aracın asıl değeri kritik bir rol oynamaktadır. Araçlar aynı markaya sahip olsalar bile hem üretime hem de kullanıma bağlı olarak bir takım özellikleriyle birbirinden ayrılabilir. Bu da aynı araç için farklı değerler doğurur ve ikinci el satışlarda buna göre fiyatlandırma olur.

İkinci el araç alım satım ve takas durumlarında aracın doğru fiyat aralığı üzerinde satışa çıkartılması güvenilir bir satış deneyimi ve devamlılık için oldukça önemlidir. Nerede ilan verilmiş olursa olsun otomotiv pazarındaki güncel satış değerine ve aracın kendi özelliklerine uygun biçimde fiyatlandırma yapılmışsa araç diğer satışlara göre çok daha kısa sürede satılır. Bu araç değerleme hizmeti alıcıyı koruduğu gibi maddi zarara uğramaması açısından satıcıyı da korur.

Aracın kilometresi, hasar kaydı , teknik özellikleri, üretim yılı, ekspertiz randevusunun ardından ortaya çıkan fiziksel ve teknik hasarlar ikinci el alış satış ve takas durumlarında belirleyici rol oynayıp hem alıcıyı hem satıcıyı ilgilendirir.

MTV Bilgisi Sorgulama ve Ödeme Nasıl Yapılır?

Araç üzerine kayıtlı MTV ve diğer trafik cezalarına ait borçları e-Devlet üzerinden veya vergi dairelerine başvurarak öğrenmek mümkündür. Ödenecek vergi aracın yaşına, modeline, tipine, aracın ağırlığına ve motor silindir hacmine göre hesaplanmaktadır.

MTV bilgisi sorgulama yapıp, ödemesi anlaşmalı bankalarca ve bankaların mobil uygulamaları üzerinden gerçekleştirilebileceği gibi gelir idaresi dairesi veznelerinden veya GİP Mobil ile kredi kartıyla yapılabilir. Otocost ile kolayca mtv bilgisi sorgulama yapabilir, sürücüler ödeme planlarını hazırlayabilir kendi seçtikleri tarihte entegre ettikleri banka hesapları ile kolayca ödeme yapabilirler.

Trafik Sigortası Yaptırılırken Nelere Dikkat Edilmeli?

Trafik sigortası poliçesi alınırken dikkat edilmesi gereken birkaç kritik nokta vardır. Öncelikle poliçede yer alan kişisel bilgilerin ve araç bilgilerin hatasız olarak eklendiğinden emin olunmalıdır. Herhangi bir hasar durumunda sigorta ile sorun çıkmaması açısından araç ve kişisel bilgilerin doğru kayıt edilmiş olması çok önemlidir.

Bireysel hazırlanan poliçelerin kapsamlarına da dikkat edilmelidir. Kişinin aldığı poliçenin teminatları ve neleri karşıladıklarını bilmesi önemlidir.

Trafik sigortasının geçerlilik süresi bir yıldır ve her yıl yenilenmesi gerekir. Her sene yenilenmeyen veya hiç yapılmamış trafik sigortası olmayan araçlara trafiğe çıktıklarında cezai işlem uygulanır. Bu nedenle sigortaların başlangıç ve bitiş tarihlerine dikkat etmek ve bitiş tarihini geçmeden yenilemek şarttır.

Verilen bitiş tarihinden önce, daha öncesinde yapılmış trafik sigortasının değiştirilmesi mümkündür. Trafik sigortalarını gününden önce yenilemek veya değiştirmek her zaman daha avantajlıdır. Bu şekilde olası gecikmelerin ve dönemsel fiyat artışlarının önüne geçilmiş olur. Daha önce de belirttiğimiz gibi sigortasız araçla trafiğe çıkmak yasal bir suçtur. Böyle bir durumla karşılaştıktan sonra trafik cezası da eklenirse ceza bitiminden sonra gecikmeli sigorta yaptırılacağı için poliçe tutarı daha da yüksek olacaktır. Günü gelmeden sigorta yaptırmak veya var olan sigorta planını değiştirmek geçerli olan sigortanın devre dışı kalması anlamına gelmemektedir.

Araç Kasko Değeri Hesaplamada Etkili Olan Faktörler Nelerdir?

Sigortalanacak araç modeli, kasko değerlendirmesi yapılırken göz önünde bulundurulan en önemli faktördür. Aracın sıfır veya ikinci el olması değerlemede farklılıklar oluşturur. Ek olarak spor bir araba ile aile arabası arasında kaza riski farkı olduğundan dolayı fiyatlarda da değişiklik gözlenmektedir.

Ruhsat sahibi bilgileri, fiyat üzerinde belirleyici rol oynar. Örneğin; sürücünün mesleği, aracın kullanıldığı şehir, ehliyet yılı veya mesleğinden dolayı sürekli trafiğe çıkan kişilerin daha fazla kaza riski ile karşılaşabileceği için kasko tutarı daha yüksek olabilir. Sürücünün yaşadığı şehirdeki trafik yoğunluğu, kaza sıklığı ve suç oranı fazla ise kasko fiyatlarını etkilemesi mümkün.

Araç güvenliği, kasko değerlendirilmesinde etkilidir. Çünkü aracın hırsızlık veya kundakçılığa karşı alarm veya immobilizer gibi korunma donanımları mevcut ise daha az miktarda kasko ödenir.

Kasko değeri hesaplanırken bir çok faktör görüldüğü üzere devreye girmektedir. TSB’nin oluşturduğu dönemsel listelerden araç kasko değeri öğrenilebilir.

KM Sorgulama
KM Sorgulama

Güncel Sıfır Araç Fiyatlarını Görüntüleyebilir Miyim?

Yalnızca ikinci el alım satım işlemleri için değil aynı zamanda güncel sıfır araç alım satım işlemleri içinde otocost uygulamasına başvurabilirsiniz. Aracınızın bilgilerini ücretsiz bir şekilde sorgulayıp öğrenebildiğiniz gibi güncel sıfır araç fiyatlarını da kolayca sorgulayıp öğrenebilirsiniz.

Otocost uygulaması yalnızca ikinci el değil sıfır araç almak isteyenleri de unutmuyor. Otocost ile satın alacağınız aracın sıfır fiyatlarını veya ikinci el fiyatlarını görüntüleyebilir, aradığınız özelliklere göre karşılaştırma yapabilir ve araçlar hakkında detaylı bilgilere sahip olabilirsiniz. Nasıl bir araç alacağınız konusunda kafanız karışıksa Otocost uygulaması tam size göre.

Otocost uygulamasında hiçbir şey unutulmuyor. Araç alırken de satarken de kullanırken de ihtiyacınız olabilecek her hizmet tek bir uygulamada buluşuyor. Çok iyi bir sürücü olabilirsiniz, deneyim ve arabanıza güveniyor olabilirsiniz ancak trafiğe sigortasız bir araçla çıkarsanız cezai uygulamalarla karşı karşıya kalabilirsiniz. Bu durumdan kaçınmak için Otocost uygulamasından yine tek bir tıkla sigorta teklifi alabilir ve bütçeniz ve aracınız için en iyi olanı seçebilirsiniz.

Sorularınızın Cevabını Bulamadınız Mı?

Sormak istediğiniz soru, yaşadığınız bir sorun veya iletmek istediğiniz bir öneri varsa; [email protected] veya aşağıdaki iletişim formundan bizimle iletişime geçebilirsiniz. Yardımcı olmak için buradayız ?

Otocost’u Nasıl İndirebilirim?

Otocost uygulamamız ile kasko değeri sorgulama, mtv bilgisi sorgulama , kilometre sorgulama, tramer kaydı sorgulama ve alacağınız veya satacağınız araç için online ekspertiz randevusu alabilirsiniz. Otocost uygulamamızı Google Play veya Apple App Store üzerinden ücretsiz bir şekilde indirip kullanabilirsiniz.

Leave a comment

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir